Туроператори от 14 страни обсъждат бранда Пловдив - DC news

Туроператори от 14 страни обсъждат бранда Пловдив

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие

днес деветата Международна среща за туризъм в Пловдив. До 7 октомври туроператори от цял свят ще обсъждат възможностите, които предлага градът под тепетата и околността за привличане на туристи от близки и далечни страни.

Ежегодната Международна среща за туризъм вече е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона. Стартирала през октомври 2012 г., срещата върви към своето юбилейно десето издание догодина. В нея до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти.

През деветте години, форумът се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.

Тази година срещата се провежда под мотото „Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих“. Преките организатори от ОП „Туризъм“ – Пловдив са подготвили програма, включваща представянето на културно-историческите обекти в града, заедно с природни забележителности и спортно-занимателни атракции в района на Гребната база.

На откриването ще бъде изнесена презентация на фондация „Пловдив 2019“ на тема „Добавена стойност на бранда Пловдив”. Ще бъде представен и „Синият път – алтернативен еврейски маршрут в Пловдив“.

В следобедните часове на участниците от чужбина ще бъдат показани забележителностите в Стария Пловдив.

Утре гостите ще посетят  Гребната база и винарски изби в региона.

Сред участниците са представители на туроператори от Пакистан, Индия, Бангладеш, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватска, Македония, Гърция, Турция, Мароко, Германия, Италия, Великобритания и Израел.

Подобни статии

Top