Турски художници представят свои творби в галерия „Аспект“

Хикмет Четинкая и Шукран Истанбулу ще демонстрират на живо живописни техники

Турските художници Шукран Истанбуллу и Хикмет Четинкая ще представят свои творби в пловдивската галерия „Аспект“.  Експозицията ще бъде открита днес в 18,30 часа, предава БТА.

Изложбата е първото събития от поредицата на генералното консулство с новия му ръководител, които предстои да бъдат проведени както в Пловдив, така и в останалите градове от консулския район, съобщи новият генерален консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Събитията в областта на културата и изкуството ни сближават още повече и ако първото е рамката, в която живеем, то второто е нещото без което не можем,“ коментира още Кюнгерю.

Хикмет Четинкая няма нужда от специално представяне – през годините от 2008г. до днес той е реализирал пред пловдивската публика десет изложби и редовно участва в общите и тематични експозиции на галерията.

Художникът е известен с картините си с макове. В настоящата изложба Хикмет представя предимно малоформатни картини, рисувани през последните месеци специално за пространството на галерия „Аспект“.

Шукран Истанбуллу тепърва търси своето място сред художниците на галерия Аспект. Картините ѝ носят женския поглед върху заобикалящия ни свят, натоварени са с много философски и жизнеутвърждаващи внушения.

Хикмет Четинкая и Шукран Истанбулу ще демонстрират на живо и живописни техники. Изложбата се осъществява се със съдействието на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

Подобни статии

Top