Турски тираджия остава в затвора, пренесъл 4,56 кг амфетамини през границата

Грози го наказание от 15-20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин Е. Т., като потвърди взетата от Окръжен съд – Хасково мярка за неотклонение „задържане под стража“ и отхвърли жалбата на обвиняемия.

Спрямо Е. Т. е повдигнато обвинение за извършено на 28.06.2021 г. незаконно пренасяне на амфетамини с общо тегло 4,56 килограма на стойност 114 000 лева през ГКПП „Капитан Андреево“. Наркотикът е бил скрит в каросерията на товарен камион, управляван от Е. Т. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 15-20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

 

Апелативният съд прецени, че с оглед събраните по делото доказателства, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Тъй като е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България, съдът счита, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение Е. Т. да се укрие.

Припомняме, че тираджията бе задържан на турската граница на 28 юни. Наркотикът бил поставен в пет пакета, които били укрити в естествена кухина в кабината на влекача.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, като Е.Т. е бил задържан.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемия и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Снимки: Агенция „Митници“ и Съдебна палата – Пловдив

Подобни статии

Top