Турският Алтай с интерес към Бирсент Карагарен

Хатайспор, където треньор е Мехмет Алтъпармак, също е набелязал футболиста на Локо

Турският Алтай е по следите на българския офанзивен футболист на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен. Южният клуб желае да подсили атакуващата си мощ за новия сезон и вижда в Карагарен чудесният вариант.

От Алтай се надяват, че пандемията от COVID-19 няма да се отрази сериозно на финансите в клуба и искат да направят рано следващите си трансфери, за да може новите футболисти да са готови за предстоящия сезон.

Турските медии хвалят играта на Карагарен, който има 26 мача през сезона за „смърфовете”, в които седем гола и три асистенции. Важно е да отбележим, че българинът бе близо до трансфер в Акхисарспор, който бе воден от Мехмет Алтъпармак, но сделката не се осъществи след оставката, подадена от треньора.

Пресата в Турция обяснява също така, че интерес към него няма само от Алтай. Освен футболните качества, турските клубове ценят силно факта, че Карагарен говори спокойно езика в южната съседка, а Хатайспор също може да се включи в битката за подписа му, след като отново е ръководен пак от Алтъпармак. В Хатайспор игра и българинът Страхил Попов от този сезон.

Подобни статии

Един коментар

Top