Турският консул с ново дарение за здравните заведения в Пловдив (СНИМКИ)

100 висококачествени предпазни облекла бяха връчени на кмета Здравко Димитров

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани връчи на кмета Здравко Димитров дарение за нуждите на общинските здравни заведения, ангажирани в борбата с епидемията от коронавирус.

Той предостави 100 гащеризона за многократна употреба от висококачествена защитна материя. Произведени са в България, а текстилът е от Турция.

„Това дарение е ценно за нас, защото идва от приятелска страна, която също е засегната от опасната епидемия, но проявява истинска солидарност и подкрепа в това голямо изпитание за всички народи по света. Осигуряването на лични предпазни средства за медиците е сред водещите задачи на Общинския кризисен щаб, защото те са на първа линия в превенцията и лечението на опасния вирус и всеки ден рискуват своето здраве“, съобщиха от общината на фейсбук страницата на кмета Здравко Димитров.

От своя страна г-н Ергани коментира, че в ситуацията на глобална епидемия не можем да се спасяваме сами, можем да оцелеем само заедно. Република Турция също е сериозно засегната от болестта, но прави всичко по силите си, за да предпази своето население. По думите му пикът там вече преминава и страната му се надява в края на май превантивните мерки да бъдат облекчени и бизнесът да заработи на по-високи обороти.

Генералният консул на Турция в Пловдив с COVID – 19 дарение

Припомняме, че Ергани дари и 100 броя предпазни костюма от най-висок клас на Областния кризисен щаб. Те бяха разпределени в болниците в града и областта, които лекуват пациенти със COVID-19.

Подобни статии

Top