Турският шофьор, ударил градски рейс на АМ „Тракия“ отива на съд

СГП внесе обвинителен акт за катастрофата до с. Лозен

Шофьорът на турския ТИР, предизвикал тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на село Лозен, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу водача Гьокхан Кахриман. Той е предаден на съда затова, че на 23.05.2018 г., около 07.10 ч. в района между 3-ти и 4-ти километър  на магистрала „Тракия“  при управление на товарен автомобил, по непредпазливост е причинил смъртта на един пътник и средни телесни повреди на още шестима.

Пътнотранспортното произшествие настъпило след като водача на камиона не спазил правилата за съобразяване на скоростта и спазване на дистанция и ударил в задната част, движещ се пред него автобус. От удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в канавката.

При инцидента седем от пътниците в него претърпели различни травматични увреждания по телата и крайниците.

Най-тежко пострадалият от тях получил тежка съчетана черепно-мозъчна  и гръдна травма, и въпреки усилията на лекарите, починал в болнично заведение на 20.06.2018 г.

Ако бъде признат за виновен Гьокхан Кахриман може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Разследването по делото е проведено изключително интензивно и е приключило за по-малко от три месеца от настъпване на произшествието.

Снимка: Булфото

Подобни статии

Top