Турският шофьор, ударил градски рейс на АМ "Тракия" отива на съд - DC news

Турският шофьор, ударил градски рейс на АМ „Тракия“ отива на съд

СГП внесе обвинителен акт за катастрофата до с. Лозен

Шофьорът на турския ТИР, предизвикал тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ в района на село Лозен, отива на съд, съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу водача Гьокхан Кахриман. Той е предаден на съда затова, че на 23.05.2018 г., около 07.10 ч. в района между 3-ти и 4-ти километър  на магистрала „Тракия“  при управление на товарен автомобил, по непредпазливост е причинил смъртта на един пътник и средни телесни повреди на още шестима.

Пътнотранспортното произшествие настъпило след като водача на камиона не спазил правилата за съобразяване на скоростта и спазване на дистанция и ударил в задната част, движещ се пред него автобус. От удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в канавката.

При инцидента седем от пътниците в него претърпели различни травматични увреждания по телата и крайниците.

Най-тежко пострадалият от тях получил тежка съчетана черепно-мозъчна  и гръдна травма, и въпреки усилията на лекарите, починал в болнично заведение на 20.06.2018 г.

Ако бъде признат за виновен Гьокхан Кахриман може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Разследването по делото е проведено изключително интензивно и е приключило за по-малко от три месеца от настъпване на произшествието.

Снимка: Булфото

Подобни статии

Top