„Творческа Европа“ идва в Пловдив

В уъркшопи, резиденции, семинари и турнета учaстниците използват черния хумор за изграждане на колективна идентичност.

Публична презентация по повод финално събитие на проекта „Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха“ ще се състои днес от 18:30 часа в СКЛАД.

Проектът стартира 2017 -а  с идеята да ангажира различни артисти в изследване на въпроси, свързани с миграцията, имиграцията и сближаването на общностите в съвременна Европа.

За целта в различните уъркшопи, резиденции, семинари и турнета учaстниците използват черния хумор като естетическо/поетично начинание и смеха като механизъм за между-културна социализация и изграждане на колективна идентичност.

По време на презентацията ще имате възможност да се срещнете с трима артиста от Сърбия, които след България ще представят проекта в още 5 държави до края на 2020. Ще бъдат показани и  хартиени кукли, които са изработени по време на тридневна работилница в СКЛАД с участието на 10 младежи, които пресъздават реални истории на мигранти в България.

Ще могат да се разгледат и илюстрации, които предстои да бъдат пресъздадени в комикси.

Проектът е финансиран от програма „Творческа Европа“ в партньорство с водеща организация ТИЛТ – Швеция, в партньорство с Дома на хумора и сатирата – Габрово и още 5 международни партньорски организации.

Подобни статии

Top