Творческата лаборатория за хорова музика за 4-ти път в Пловдив

За четвърти път в рамките на Творческата лаборатория за хорова музика ,

чийто основатели са големия  български хоров диригент Крикор Четинян и неговия асистент Кръстин Настев , участници от България и Европа ще имат възможност да обогатят познанията си в хоровата музика и да се запознаят с древната култура на хилядолетния Пловдив.

Тази година начело на майсторски клас за диригенти застава видния немски диригент и изследовател на старинна музика – Фрийдер Берниус, ръководител на световноизвестните Камерен хор на Щутгарт и Оркестър „Хофкапеле“- Щутгарт.

Диригентите ще имат възможност да работят с хора на Техническия университет в Берлин, с ръководител Донка Митева, който идва в България специално за това събитие.

Церемонията по откриването на майсторския клас е на 1 септември от 18ч. в голямата залата на Музикалното училище в Пловдив.

Там ще бъдат представени настоящите участници и кратко резюме за предните издания и професионалния път на Маестро Крикор Четинян, а заключителният концерт ще бъде на 7 септември от 18ч. в зала „Съединение“ на Историческия музей – Пловдив при вход свободен.

Top