Творци и млади хора от три държави преоткриват река Марица  за втора поредна година

Tворчески проект „Пътеката“ ще представят участниците в Ленд арт по Марица .

Събитието е днес от  17.00 часа на левия бряг по течението на река Марица, в тревните площи, между моста на панаира и пешеходния мост.

Ще чуем разказите на участниците в Ленд арт – българи, турци и гърци и заедно с тях, под звуците на българския фолклор, символично ще минем по „Пътеката“, която като река Марица преминава и свързва различни територии, етноси и култури и прегръща в едно природата, изкуството и нас.

Проектът на Младежки дом Пазарджик, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, събира автори от 3 държави – България, Турция и Гърция.

Заедно те ще изградят инсталация, символизираща връзката между родните си места. За изпълнението на работата ще усвоят дървения материал, останал от изчистването на парковите пространства в града, като го върнат обратно в природата във вид на ленд арт инсталация по брега на река Марица.

Работата по проекта  продължи три дни , като в края на август ще бъде представен пред публика.

Участници са: Варол и Сема Топач, Айсун Оран и Бусе Мутан от Турция; Олга Пластира от Гърция; Дияна Йовчева, Даниела Русева, Теодора Лазарова и Атанас Карадечев от Пловдив; Спас Киричев, Маргарита Иванова, Мария Баракова от Пазарджик и Арт група Дупини от Велико Търново, които за втора поредна година участват в трансформирането на крайречното пространство, – представена от Румен Димитров, Румен Рачков и Кирил Георгиев.

 

Подобни статии

Top