Творци от Пловдив и Пазарджик си дават среща в Белозем

11 автори ще вземат участие днес в изложбата в Арт Център „De Bor“ в село Белозем.

Експозицията е част от ежегодния фестивал на изкуствата „Арт Белозем“. В двора на домакина Хари Нигохосян свои работи ще подредят творци от Пловдив и Пазарджик. Откриването е от 16.00 часа.

Арменският скулптор Аршак Тжикян този път ще се представи с мозайки и дърворезби. На последната Коледна изложба на Дружеството на пловдивските художници Аршак получи наградата за скулптура.

Графика и живопис ще покаже Величко Тодоров. Известният пазарджишки майстор на четката Константин Анастасов ще гостува с живописни платна и рисунки. Живопис ще представи и неговият съгражданин Манол Панчовски.

Известният пловдивски китарист и педагог Марко Томов ще демонстрира три свои мозайки. Музикантът все повече се налага и като създател на изящни изкуства. Той наскоро участва с мозайки в голяма изложба в съседна Сърбия. Рускинята Светлана Манченко ще ни въведе в света на православната икона. А домакинът Хари Нигохосян ще представи характерните за него пейзажи, рисувани без четка.

Много силно ще е тазгодишното участие на майсторите на обектива. Свои фотоси ще покажат четирима пловдивски фотографи: Георги Налбантов, Дарина Савова, Мари Македонска, Радостена Пацева. Специално участие във фотоекспозицията ще има Росица Терзова от Пазарджик.

За настроението на гостите ще се погрижи известното трио „Самодива“. Трите чаровни певици са част от Пазарджишкия ансамбъл, но се изявяват и като фолклорно трио.

Това ще е шестото издание на фестивала на изкуствата „Арт-Белозем“, началото на който поставиха група ентусиасти от селото на белия щъркел.

Подобни статии

Top