Тялото на Венцислав Младенов захвърлено в бидон в реката (СНИМКИ)

Тялото на убития е захвърлено в река Чепеларска

Самбистът Венцислав Младенов е убитият софийски бизнесмен, чието тяло беше извадено от водите на река Чепеларска в района над асеновградското село Косово на 26 март вечерта.  Това съобщи на нарочен брифинг за убийството окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Убийство край Нареченски бани?

Извършители на убийството са 47-годишният Севдалин Боюклиев и 26-годишният му син Марин, уточниха от прокуратурата.

Хронология на убийството:

Според окръжния прокурор Румен Попов Венцислав Младенов е в неизвестност от 21 март. Оттогава той не се е свързал с близките си – сестра си и нейния съпруг. На 24 март приятел на бизнесмена пуска пост в социалната мрежа, че Младенов се издирва от близките му. Според коментарите последно той е видян на 20 март в софийски сервиз. Тогава споделил, че ще пътува.

По данни на прокуратурата след като близките му не са получили никаква информация от бизнесмена, те са подали сигнал за изчезването му в столичното 9-то РУ. Първоначалното проучване на полицията показало, че последно Младенов се е видял именно със съдружниците си. Пред разследващите те неколкократно са давали разнопосочни обяснения и са променяли версиите си.

В крайна сметка, след проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия, разследващите разбират, че Венцислав е убит.

По данни на полицията на 21 март около 17.00 ч. той отишъл в заведение, в което в този момент се извършват строително-ремонтни дейности. Между него и Севдалин Боюклиев започва разправия, която прераства в ръкопашен бой. На помощ на баща си се присъединява синът Марин. Двамата повалили Венцислав на земята с удари по главата и го привели в безпомощно състояние. След това го издърпали в съседното помещение и докато единият стоял на краката му, другият довършил Младенов с три-четири удара по тила с тъп предмет. Според разследващите убитият имал три черепно-мозъчни травми, като в резултат на най-тежката, е настъпила смъртта му.

След като спрял да дава признаци за живот, бащата и синът увили главата му с торба, овързали я с въже, после увили тялото със завеса от заведението и найлон, сложили го в бидон и привързали към него с друго въже железен капак от шахта. После натоварили бидона в багажника на автомобила си, закарали го на 5 км от заведението и го захвърлили в коритото на река Чепеларска над Косово.

1 2

Подобни статии

Top