Уайлдър и Фюри се биха 12 рунда, съдиите дадоха равенство (СНИМКИ И ВИДЕО)

Дионтей Уайлдър прати съперника си 2 пъти в нокдаун, Тайсън Фюри: Исус ме вдигна в 12-ия рунд

Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри се биха 12 рунда, но в крайна сметка съдиите не излъчиха победител в мача за титлата на версия Световен боксов съвет в тежка категория. Така двамата боксьори за първи път не спечелиха на професионалния ринг, но и продължават без загуба.

Уайлдър запази световната си титла и най-вероятно му предстои мач с Антъни Джошуа за обединяване на шампионските пояси от всички версии. Преди това по-вероятно е да има втори мач между Бронзовия бомбардировач и Циганския крал.

Един от реферите отсъди в полза на Фюри – 114:112, вторият даде предимство на Уайлдър – 115:111, а третият отсъди резултат 113:113, така че световната титла в WBC не смени собственика си в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис.

Тайсън Фюри беше далеч от върховата си форма, но показа невероятно технична игра и страхотна постановка в защита, с която тотално разби играта на Бронзовия Бомбардировач. Считаният за най-точен боксьор сполучи в под 20% от правите си удари и се представи далеч от най-доброто, което може, но това се дължеше изцяло на факта, че Фюри го държеше на отлично разстояние и успя да му нанесе загуби в почти всички рундове, извън тези, в които Уайлдър го прати в нокдаун – 9 и 12.

Впечатляващо беше изправянето на Фюри в 12-ия рунд. Уайлдър вкара десен прав в тила на Фюри, а след това го просна с удар с лявата ръка и вече тържествуваше с „победата“. Фюри не помръдна в първите 5 секунди, обаче съумя някак да се изправи и усмихнатата физиономия на Уайлдър се превърна в гримаса на разочарование.

„Исус ме вдигна след втория нокдаун“, обяви след края на мача Тайсън Фюри.

В публиката бе и легендата на НБА Шасийл О`Нийл.

Снимки: worldboxingnews.net

Подобни статии

Top