Уайлдър се отказа от трети мач срещу Фюри

Пулев и Джошуа имат срок до края на месеца да насрочат наново битката помежду си, обединителният мач за всички титли е още по-близо

Дионтей Уайлдър се е съгласил се откаже от трети двубой срещу Тайсън Фюри. Това ще позволи организирането на сблъсък между Антъни Джошуа и Фюри за обединяването на всичките титли в тежка категория, съобщава mtkglobal.com.

Първоначално третият двубой между Тайсън и Уайлдър бе насрочен за 18 юли, но по-късно бе преместен за 3 октомври заради пандемията от коронавирус. Но е настъпил обрат и американецът ще предостави възможност на един от двамата британци да се окичи с короната на абсолютен крал в тежка категория в професионалния бокс, след сънародника им Ленъкс Люис.

На 22 февруари в Лас Вегас Фюри победи Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд и завоюва титлата световен шампион. Американецът претърпя първо поражение на професионалния ринг, след като бе тотално надигран. Първата среща между двамата през 2018 г. завърши наравно.

Кубрат Пулев и екипът му категорично отказаха да се оттеглят и Антъни Джошуа трябва първо да защити поясите си в битка срещу българския претендент на IBF. Все по-вероятно е тя да не бъде в Лондон, а в Близкия изток или в Хърватия. Двата щаба имат време до края на месеца, за да изберат мястото и датата на двубоя.

Подобни статии

Top