Убиецът на 21-годишната Красимира Куковска сяда на подсъдимата скамейка - DC news

Убиецът на 21-годишната Красимира Куковска сяда на подсъдимата скамейка

Мъжът ще бъде съден за убийство в условията на домашно насилие и с користна цел

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 21-годишният Любомир Петров, който уби майката на двете си деца – 21-годишната Красимира Куковска. Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил младата жена, като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел.

Петров и убитата Красимира живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.  По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания  на мъжа си. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто.

Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Красимира му предоставяла.

Когато младата жена установила, че финансовите й средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Петров обиждал жена си, заплашвал я и ставал агресивен.  Няколко дни преди инцидента Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово.

Младият мъж не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на Красимира, цялото имущество на жената, чрез децата,  ще остане за него.

На 11 септември 2020 г. Петров на два пъти ходил до дома на Красимира Куковска в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му.  В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира.  Куршумът попаднал в сърцето й и жената починала.

Убиецът се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства от разследващите.

Спрямо убиеца е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top