Убиецът на баба си от Велинград колабира в съдебната зала

Откараха го спешно в болница

Обвиненият в убийството на баба си Христо Спасов от Велинград колабира и повърна в съдебната зала по време на делото за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, поискана от прокуратурата. Делото протичаше спокойно, когато задържаният показа признаци, че се задушава, поиска да бъдат отворени прозорците на залата и заяви на съдия Ирина Джунева, че има алергия на белите дробове.

В следващия момент 29-годишният мъж неудържимо се разкашля, преви се и повърна в краката си. Той незабавно беше изведен от залата, а по разпореждане на съдията беше извикана Спешна помощ. След преглед в стаята за арестанти, Христо Спасов беше отведен с линейка в болницата в Пазарджик, където ще му бъдат направени пълни изследвания и той ще бъде оставен за наблюдение.

Малко преди да се появи здравословният проблем на обвиняемия неговият адвокат Петър Хрисчев заяви пред съда, че е най-добре е да се изпълни искането на прокуратурата и клиента му да бъде задържан за постоянно, с цел да не стане друг тежък инцидент. Защитникът поиска от съда и да бъдат направени психиатрична и психологична експертиза на клиента му.Според адвоката Христо Спасов доста преди убийствотона баба си изпаднал в разстройство на съзнанието, но не били взети мерки за лечение.

Източник: 24 часа
Снимка: Марица

Подобни статии

Top