Убиецът на баба Виолета от Кючука отива на съд

Михаил Чинов бил наркоман, удушил възрастната жена, а после я ограбил

36-годишният Михаил Чинов, който удуши преди пет години и половина 79-годишна баба в Кючука, отива на съд, съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив. Днес магистратите внесоха в съда обвинителния акт срещу Чинов за убийството на 79-годишна жена и кражба, извършена след смъртта й.

Чинов е обвинен в това, че на 3 октомври 2014 година в Пловдив е умъртвил Виолета Георгиева по особено мъчителен начин. Повдигнато му е и още едно обвинение – за кражбата на 1 щатски долар и златна обеца на стойност 65 лв., изтръгната от ухото на жената след смъртта й.

След пет години: МВР хвана убиеца на баба от Кючука

Чинов, който е родом от Пловдив, заминал през 2000 година за Испания, но се върнал у нас през 2011 година. В чужбина започнал да се дрогира с хероин. Когато се върнал в Пловдив, останал около три месеца в родния си дом, а след това заживял на квартира. Продължил да употребява наркотици, почти не работел и се издържал с пари от роднини.

На 3 октомври 2014 г. мъжът изпитвал силен наркотичен глад. Той отишъл в апартамента, където живеели неговите близки, като им поискал пари, но те отказали да му дадат. Тогава започнал да звъни по жилищата на съседите, за да иска от тях пари, но те също му отказали. Така стигнал до апартамента на 79-годишната жена. Тя го поканила в хола. М.Ч. влязъл и поискал 20 лева. Пенсионерката му отказала, като се изказала негативно за него. Ядосан от думите й, наркоманът я стиснал за шията и я удушил.

1 2

Подобни статии

Top