Убиецът на бащата и сина в Пловдив си признал всичко тази нощ

Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за 72 часа

Извършителят на двойното убийство в Пловдив – Йордан Таков, е направил пълни самопризнания. Това съобщи тази сутрин по време на кратък брифинг пред прокуратурата окръжният прокурор Румен Попов. Той уточни, че 45-годишният Таков е написал обясненията си собственоръчно пред полицаите през нощта. В тях той признал извършеното, но обяснил, че на практика се е защитавал.

Бизнесменът Йордан Таков извършил двойното убийство в Пловдив

„Възникнал е спор между него и съдружниците му, по негово обяснение заради неуредени финансови отношения и влошено финансово състояние на фирмата им. Спорът прераснал в сбиване, след което той е извадил пистолета си и е застрелял и двамата. Задържаният е съдружник на сина на убития“, поясни Попов.

По думите му убиецът е изстрелял всички куршуми, които е имало в пълнителя, без един, който е останал в цевта на пистолета.

Убиецът изстрелял 6 куршума в телата на жертвите си

Според директора на ОДМРВ-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, в телата на разстреляните баща и син Васил и Христо Ботеви, са попаднали общо 6 куршума – четири в тялото на сина Христо и други два – в бащата. Пистолетът, с който е извършено убийството е законно притежаван. Той е бил придобит през лятото на тази година, след като Таков си е изкарал разрешително. 

1 2

Подобни статии

Top