Убиецът на богата пловдивчанка остава зад решетките

Убийството е отпреди 10 години, разкриха го преди дни

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 32-годишния Здравко Дечкин, който бе обвинен в убийството на 56-годишната Виолета Балабанова преди 10 години.

Делото за мярката бе гледано при закрити врати по настояване на задържания, тъй като щял да изнесе подробности от интимния си живот, които не желаел да стават публични.

В съдебната зала се разбра, че обвиненият в убийството на богатата наследница, е управител на билярден клуб под тепетата.

Припомняме, че вчера стана ясно, че разследващите най-накрая са разкрили мистериозното убийство на Балабанова, която на 30 септември 2009 година бе прободена смъртоносно пет пъти с нож в корема и предмишницата. Оказа се, че физическият й убиец е Здравко Дечкин, а подбудител на убийството и съучастник е бил синът на жертвата – 32-годишният Георги Балабанов. Три години след смъртта на майка си Георги умира при катастрофа в Слънчев бряг.

Студени досиета: Разкриха физическия убиец на богата наследница от Пловдив

На делото днес магистратите решиха, че има достатъчно доказателства и опасност мъжът да се укрие, затова го оставиха зад решетките. Определението им не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в тридневен срок. Ако това стане, делото ще бъде гледано следващия четвъртък от 10.00 ч.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top