Убиецът на хубавата Милена: Дадох фалшиви самопризнания

Бившият шеф на пловдивската полиция Христо Разсолков го бил в ареста

„Обвинен съм в убийство, което не съм извършил. Дадох фалшиви самопризнания под влиянието на г-жа Льольова„. С това започна показанията си пред Пловдивския окръжен съд 28-годишният Илиян Рангелов от Куртово Конаре, който е обвинен в убийството на красивата си годеница – Милена Динова.

26-годишното момиче бе убито в навечерието на новогодишните празници, на 28 декември 2016 година, на метри от дома, в който живеела с Илиян. Същата вечер тя отивала на работа за нощна смяна в месарски цех и бързала за среща с колеги, които трябвало да я закарат. Когато момичето закъсняло, мъжете тръгнали да я пресрещнат и я намерили бездиханна, в локва кръв. В крайна сметка следите отведоха разследващите до мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Почернената майка на Милена: Дано видим убиеца осъден!

Пред съда днес годеникът й Илиян обясни, че при разпитите след убийството, бил принуден от разследващите да направи самопризнания, при това под диктовка. Преди това той бил бит от бившия шеф на пловдивската полицейска дирекция – Христо Разсолков, и дори бил подлаган на детектор на лъжата, на практика без негово съгласие.

28-годишният мъж разказа как са се запознали с Милена и как са започнали да живеят заедно, а също, че двамата са били в Гърция на гурбет, но не останали задълго там. Обясни, че я ревнувал, но за него това било нормално: „Ако мъж не ревнува една жена, той не я обича!“, отговори Илиян на въпрос на съдия Христо Симитчиев.

Версията на Илиян

Показанията му в съдебната зала обаче коренно се различаваха от написаното от него пред разследващите. Пред петчленния съдебен състав той разказа, че на Коледа – 25 декември, подарил годежен пръстен на Милена. Тя пък му подарила шапка и блуза. После отишли на гости на близките й в съседното село и тя се похвалила с новия пръстен.

По думите му в злокобната нощ след работа младият мъж първо отишъл в селската кръчма с приятели, където яли и пили до 21.45 ч. После се прибрал вкъщи, но годеницата му спяла. Тя се събудила, когато той влязъл в спалнята им и го попитала: „Илиянка, ти ли си?“, а след това пак заспала. След като се изкъпал, си легнал и той, и дори не усетил, когато Милена тръгнала за работа.

1 2

Подобни статии

Top