Убиецът на малката Кристин от Сотиря с най-тежката мярка за неотклонение

Окръжният съд в Сливен го остави в ареста

Окръжният съд в Сливен определи най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия за убийството на 7-годишната Кристин Георгиева – Мартин Трифонов, съобщи БЛИЦ, като се позова на и.д. председател на Окръжния съд Мартин Данчев.

По-рано днес Окръжната прокуратура в Сливен внесе искане в Окръжния съд на Мартин Трифонов /21 г./ да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Заседанието се проведе при закрити врати в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където Трифонов е на лечение след задържането му.

Трифонов е обвинен в блудство, изнасилване и убийство на малолетно момиче, чиято смърт е причинена с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. В момента той е болница с наранявания след полицейското преследване.

Припомняме, че 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското с. Сотиря бе намерена от близките си недалеч от дома си. Детето бе в безпомощно състояние, със счупени ребра, множество разкъсвания, тежка черепна травма. По-късно момиченцето издъхна в болницата в Сливен.

Говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че тежката травма на главата е била несъвместима с живота и е станала причина за смъртта на детето. Няма никакви данни за проявена небрежност от страна на медицинския екип, който е транспортирал нараненото момиченце до болницата.

Мартин Трифонов бе откаран в болницата с две огнестрелни рани в единия крак и фрактура на другия, получени по време на преследването му. Той беше опериран, като състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Пред служебния адвокат той направил пълни самопризнания за престъпленията спрямо Кристин, за които ще носи наказателна отговорност: убийство на малолетно лице, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата, изнасилване и блудство.

Трифонов заявил, че не е познавал детето. Опитал да оправдае гнусното си деяние с това, че бил употребил алкохол. Преди задържането му, от МВР подчертаха, че лицето не употребява наркотици, алкохол, има слабост към енергийните напитки.

Резултатите от взетите ДНК-проби категорично доказват, че той е извършител на тежките престъпления.

Снимка: sliveninfo.bg

Подобни статии

Top