Убиецът на Милена: Сега ще видиш кой ще оставиш сам (СНИМКИ И ВИДЕО)

Едночасово видео от следствения експеримент след убийството прожектираха в съдебна зала

„Сега ще видиш кой ще оставиш сам“. Тази реплика е казал 28-годишният Илиян Рангелов, който уби приятелката си Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, докато той и колегите й са чакали линейка и полиция край трупа  на момичето. Репликата се чу по време на видеозаписа на следствения експеримент, проведен няколко дни след убийството, станало на 28 декември 2016 година.

На репликата, произнесена от Илиян, обърна внимание в съдебната зала адвокат Зоя Тошкова, която представлява почернените близки на убитото момиче.

Убиецът на хубавата Милена: Дадох фалшиви самопризнания

По време на следствения експеримент Рангелов много точно обяснява къде е бил във всеки един момент и какво е направил. От видеозаписа се разбира, че в злокобната нощ той се прибира вкъщи, после Милена тръгва за работа, а след това той се облича и тръгва след нея. Настига я пред къщи, хваща я за рамото, за да я обърне към себе си и я пробожда в сърцето  с нож.

„Под гърдата май я ударих. Леко исках, просто да я пробода, но ножът влезе целия и аз изпитах някакво неадекватно усещане. Исках леко да я пробода, да я уплаша. Само й обърнах рамото, за да сме лице в лице. Тя не можа да реагира изобщо, след това аз я наблюдавах, докато тя започна да прикляка. Обърнха се и се прибрах, а ножът беше в дясната ми ръка“, разказва на видеото Илиян пред разследващите. После се затичал към къщи, влязъл и заключил пътната врата.

Младият мъж пояснява също, че след като се прибрал видял, че ножът е изцапан с кръв и отишъл да го измие в мивката, а после му сложил калъфа. След това си легнал и заспал. Събудил се от виковете на колегите й навън. Станал, отключил вратата и те му казали: „Бързо, Милена цялата е в кръв“.

„Едва тогава разбрах какво съм направил“, казва пред разследващите Илиян, който през цялото време на експеримента е с белезници. После се върнал вкъщи, влязъл в спалнята си и взел 380 лева, защото си мислел, че ще се ходи в болницата и там ще трябват пари.

Когато отново излязъл на улицата, започнал да изпада в шок.

„Сякаш не съм го направил аз, взех да търся виновни“, обяснява младият мъж.

„Нямат срам, безсрамници, ще погубят един живот, вместо да търсят кой я е убил! Няма справедливост в нашата държава. Убийците са вън, другите вътре“, коментираше тихичко по време на прожекцията, която продължи около час, майката на Илиян – Тотка. Майката на Милена пък не издържа и излезе разплакана от залата.

Почернената майка на Милена: Дано видим убиеца осъден!

След като изгледа видеото, Рангелов поиска да даде обяснения и отново заяви, че е бил принуден да говори така от разследващите и най-вече от инспекторката от ДНСП Десислава Льольова и от разследващия полицай Ненчо Узунов.

„Договорката беше, че след като направим експеримента, ще видя родителите си. Наистина, после доведоха майка ми в буса за две минути“, каза в съдебната зала подсъдимият. Според него той е бил накаран да си признае от разследващите.

Затова прокурорът по делото Анна Викова и защитата настояха на следващото заседание да бъде призована Десислава Льольова, за да бъде разпитана. Защитата поиска разпит и на двете поемни лица, тъй като в доказателствата по делото, донесени в залата в няколко колички, липсвала бележката на Милена, оставена на Илиян, в която тя му писала, че той трябва да запали печката, тъй като тя ще готви като се прибере на следващия ден. Тази бележка обаче изчезнала мистериозно.

Убиецът на хубавата Милена отива на съд

Подсъдимият и близките му – агресивни спрямо медиите

На няколко пъти, докато бе извеждан и вкарван в съдебната зала Илиян крещеше пред журналистите да питат майката на Милена за албанците. (Става дума за бившия приятел на убитата, който бил албанец и с който тя се видяла няколко пъти в Гърция. Близките на Рангелов смятат, че именно той е убил девойката.)

След 15-минутно заседание обаче съдът отхвърли искането за разпит на поемните лица, но призова инспектор Льольова за следващото заседание – на 2 юли.

И Илиян Рангелов, и близките му бяха изключително агресивни към журналистите днес. Още с влизането си в залата той се разкрещя на медиите: „Медиите и вестниците определят присъдите. Истината някой ден ще излезе, а вас никой няма да ви чете“. Майката Тотка пък обясняваше, че записът, който бе прожектиран, е манипулиран. След приключване на делото никой от близките на Рангелов не пожела да говори с журналисти.

Подобни статии

Top