Убиецът на младата жена в Бегово не успя да излезе под гаранция от 80 бона - DC news

Убиецът на младата жена в Бегово не успя да излезе под гаранция от 80 бона

Апелативните магистрати отмениха най-високата парична гаранция, давана от пловдивски съд

Пловдивският апелативен съд отмени наложената от Окръжния съд парична гаранция в размер на 80 000 лева за убиеца на 21-годишната Красимира Куковска от Бегово Любомир Петров и отново го остави зад решетките.

Обвиниха убиеца на 21-годишната Красимира от Бегово в умишлено убийство

Така Петров, който е  обвинен в убийството на жената, с която живеел на семейни начала, станало в село Бегово, остава задържан под стража.

Делото в Апелативен съд е образувано по протест на Окръжна прокуратура срещу определение на Окръжен съд, с което на Любомир Петров е променена мярката за неотклонение.

Убиецът на Красимира Куковска от Бегово остава зад решетките

Апелативните магистрати прецениха, че с оглед на повдигнатото на Петров обвинение за умишлено убийство, извършено на 11.09.2020 г., при условията на домашно насилие, обоснованото предположение за авторство на престъплението не е разколебано. Според съда все още съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“. Съдът отбеляза, че няма пречка впоследствие в зависимост от събраните по делото доказателства да се постави отново въпроса за мярката за неотклонение.

Това е една от най-високите парични гаранции, определяна някога от пловдивски съд.

Припомняме, че първоначално на Петров бе повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост на младата жена. На 11 септември в Бегово, в дома, в който живеела Красимира, той я застрелял с пушка. След изготвянето на експертизите по делото обаче, обвинението срещу Петров е променено в умишлено убийство, извършено при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

За умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Top