Убиецът на сержантката от Карловската бригада Десислава Стоянова отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 43-годишния Светослав Каменов за умишлено убийство

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Светослав Каменов, 43 г., за това, че на 29 ноември 2018 г., в землището на гр. Сопот,  Пловдив, умишлено е умъртвил 40-годишната сержантка от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 пр. 3 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс.

Десислава и Светослав се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – в Карловската бригада. Поддържали колегиални отношения. По-късно Каменов отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в гр. Сопот.

През 2018 г. Стоянова и Каменов се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Десислава във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж.

В средата на ноември 2018 г. военнослужещата споделила  на Светослав, че лекият й автомобил, марка „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира. Стоянова му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателя се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Каменов преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

1 2

Подобни статии

Top