Убиецът на сержантката от Карловската бригада Десислава Стоянова отива на съд

Светослав продал колата на военнослужещата за скрап

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., обвиняемият се свързал с Десислава и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Стоянова отишла в обитаваната от Светослав едноетажна къща в землището на гр. Сопот.  Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

Двамата се скарали, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в областта на лицето на Десислава, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние.

За да прикрие следите, Каменов поставил тялото на жената в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Десислава вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на жертвата си.

Убиецът на военнослужещата от Карлово признал: Хванах я за врата и нещо изпука (ВИДЕО)

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият Светослав Каменов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Убиецът на военнослужещата от Карловската бригада иска на свобода

1 2

Подобни статии

Top