Убиецът на военнослужещата от Карлово признал: Хванах я за врата и нещо изпука (ВИДЕО)

Окръжният съд в Пловдив го остави зад решетките

Тялото на убитата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Каменова е било намерено от разследващите скрито в кутия под седалката на ъглов диван в постройка край Сопот. Това стана ясно по време на делото, на което бе гледана мярката за неотклонение на убиеца й – бившия военен Светослав Каменов.

Той бе оставен зад решетките от състав на пловдивския окръжен съд днес. Според съда има достатъчно доказателства, че бившият военнослужещ е извършил престъплението, в което е обвинен, има опасност да се укрие, а също и да извърши друго престъпление.

Пред съда прокурорът по делото Петър Петров разкри, че на 29 ноември Каменов се срещнал в Карлово с убитата по-късно от него Десислава Стоянова около 19.00 ч. Двамата се качили на микробус „Форд Транзит“, шофиран от негов приятел и тръгнали по посока Сопот. Жената взела със себе си само личните си документи и тези на колата, която две седмици по-рано му дала да ремонтира. Впоследствие обаче се оказало, че двигателят на автомобила й блокирал и бившият военен го дал за скрап в сопотска автоморга срещу малко над 300 лева.

Десислава обаче не знаела това. Тя имала доверие на бившия военен, тъй като той й помагал при обучението й в сержантското училище във Велико Търново. Те прекарали вечерта в постройката край Сопот, в която на практика живеел Светослав. След като я убил, той набутал безжизненото й тяло в дивана и заковал седалката отгоре с две видии.

След убийството бившият военен отишъл в Гърция

На 30 ноември Каменов отишъл в София при бившата си приятелка Вера Костова. Прекарал една вечер при нея, но после се скарали и той си тръгнал. Поел по посока Благоевград, а оттам преминал пеша през държавната граница в Гърция.

1 2

Подобни статии

Top