Убиецът на военнослужещата от Карлово признал: Хванах я за врата и нещо изпука (ВИДЕО)

На 7 декември обаче се върнал в страната и отишъл в село Зверино при бившата си съпруга – Надя Каменова. Казал й, че иска да разговаря с брат й, който бил разузнавач в РУ – Мездра. Срещата с полицая станала в гориста местност, в присъствието на още двама разузнавачи от полицията в Мездра.

Пред брата Каменов признал за извършеното от него убийство. „Хванах я за врата и нещо изпука“, разказал пред ченгетата Светослав. После обещал да им каже къде е скрил трупа.

Когато го завели след това в бараката край Сопот, той показал на полицаите къде е тялото. Пред разследващите от Пловдив бившият военнослужещ признал за убийството.

Според прокурор Петров Каменов има общо 4 присъди. Две са условни и са издадени от военния съд в Плевен – едната за шофиране в пияно състояние през 2010 година, другата – подобна, през 2011. Третата е пробация. Тя е наложена през 2013 година от Карловския районен съд за обаждане за поставена бомба в клон на банка ДСК, а четвъртата – за неизплащане на издръжка на децата си.

Каменов бе доведен с белезници в съдебната зала по-рано днес. Той отказа да каже каквото и да е пред журналистите, които го питаха защо е убил 40-годишната Десислава. Пред съда пък единствено помоли да бъде оставен под домашен арест. Съдия Розалия Шейтанова обаче не го пожали и го остави зад решетките.

Мярката за неотклонение, която му бе наложена, не е окончателна и може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд. Ако това стане, тя ще бъде гледана отново на 18 декемри от 10.00 ч.

Каменов влезе в съда с белезници, адвокатът му поиска половин час да се запознае с материалите по делото

Припомняме, че бившият военен е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година.

1 2

Подобни статии

Top