Убиецът на военнослужещата от Карловската бригада иска на свобода

Очаква се днес Апелативният съд да се произнесе дали той да остане зад решетките

Убиецът на военнослужещата от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова Светослав Каменов обжалва пред Апелативния съд днес мярката си за неотклонение „задържане под стража“. Той бе оставен в ареста от състав на Пловдивския окръжен съд на 10 ноември, тъй като съдия Розалия Шейтанова прецени, че има достатъчно доказателства, че бившият военнослужещ е извършил престъплението, в което е обвинен, има опасност да се укрие, а също и да извърши друго престъпление.

Припомняме, че на 29 ноември Каменов се срещнал в Карлово с убитата по-късно от него Десислава Стоянова около 19.00 ч. Двамата се качили на микробус „Форд Транзит“, шофиран от негов приятел и тръгнали по посока Сопот. Жената взела със себе си само личните си документи и тези на колата, която две седмици по-рано му дала да ремонтира. Впоследствие обаче се оказало, че двигателят на автомобила й блокирал и бившият военен го дал за скрап в сопотска автоморга срещу малко над 300 лева.

Десислава обаче не знаела това.

Тя имала доверие на бившия военен, тъй като той й помагал при обучението й в сержантското училище във Велико Търново. Те прекарали вечерта в постройката край Сопот, в която на практика живеел Светослав.

След като я убил, той набутал безжизненото й тяло в дивана и заковал седалката отгоре. След това избягал в Гърция, но после се върнал при бившата си приятелка в София, а впоследствие отишъл и в село Зверино, при бившата си съпруга. Там се срещнал с брат й – разузнавач в РУ-Мездра, на когото признал за извършеното убийство.

Така било разкрито тайнственото изчезване на Десислава, която повече в продължение на седмица бе в неизвестност.

Каменов има общо 4 присъди. Две са условни и са издадени от военния съд в Плевен – едната за шофиране в пияно състояние през 2010 година, другата – подобна, през 2011. Третата е пробация. Тя е наложена през 2013 година от Карловския районен съд за обаждане за поставена бомба в клон на банка ДСК, а четвъртата – за неизплащане на издръжка на децата си.

Убиецът на военнослужещата от Карлово признал: Хванах я за врата и нещо изпука (ВИДЕО)

Подобни статии

Top