Убиецът от офиса за бързи кредити в Стара Загора остава зад решетките

Пловдивските апелативни магистрати отхвърлиха жалбата на Владимир Всилев да го пуснат под домашен арест

Пловдивският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинения в убийство Владимир Василев и отхвърли жалбата му за промяната й  в „домашен арест“ като неоснователна, съобщиха от пресцентъра на съда.

Срещу Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора малко след 17:00 часа в офиса на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет своя партньор и работодател Станимир Иванов.

Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата.

Убийството е извършено със законно притежаван пистолет. Скандал за пари е довел до фаталния край.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че Владимир Василев е съпричастен към престъплението в което е обвинен и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за предумишлено убийство, което се наказва  с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат,че има опасност при по-лека мярка за неотклонение Василев да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Top