Убиецът от Столипиново на свобода за ЧНГ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Апелативният съд потвърди паричната гаранция от 5000 лева на Румен Александров

„На свобода искам.“ Това заяви пред пловдивския Апелативен съд 24-годишният Румен Александров, обвинен в убийството на братовчед си Митко Иванов. Окръжният съд вече пусна Александров от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева. В последния ден на годината Прокуратурата обжалва определението, но апелативните магистрати току-що препорвърдиха решението на колегите си, предаде репортер на Dcnews.bg oт Съдебната палата.

В залата днес Александров дойде обинтован, защото самият той е пострадал нелеко в боя – има рана на гърдите, порезна рана на лявата ръка, която е и шинирана, има рани на лицето и две порезни рани на коляното. Тезата на Румен е, че убийството е станало при самозащита. Прокурорът по случая, обаче, оспори това твърдение и подчерта, че Митко е била в безпомощно състояние, преди да бъде лишена от живота си, а след самото убийство Румен е избягал от местопроизшествието и като цяло е склонен да се укрие.

В крайна сметка решението на Апелативен съд – Пловдив е Румен Александров да изчака процеса си на свобода.

Припомняме, че убийството стана на 21 декември по обяд на ул. „Батак“. До фаталния инцидент се стигна, след като двамата роднини се скарали заради жената на Румен. Митко говорил по адрес на булката, но думите му не харесали на Румен и двамата се сбили. Насред мелето единият от тях извадил нож и така се стигнало до смъртта на Митко и нараняванията на Румен.

„Убийство в Столипиново! Мъж е намушкан след скандал“

Днес в съда се появи и по-големият брат на починалия Митко – Николай Ангелов. Той живее и работи в Германия, но е дошъл да погребе брат си. Николай обяви, че ще търси справедливост за починалия си брат и беше категоричен, че Румен е виновен, а раните му са нанесени не от убития, а от свидетели на убийството, които са били наоколо. Чуйте още във видеото:

Подобни статии

Top