Убийство край Нареченски бани?

Има престъпление, заяви директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков.

Трупът на мъж е бил открит в микроязовир край Нареченски бани. Това потвърдиха за DCNEWS от окръжната прокуратура.  Оттам обаче уточниха, че повече подробности за случилото се край курорта ще бъдат съобщени на нарочен брифинг утре в 11.00 ч. в прокуратурата под тепетата.

„Има престъпление, но друго не мога да ви кажа“, посочи пред репортер на DCNEWS директорът на ОДМВР ст.комисар Атанас Илков. Той също подчерта, че до брифинга утре официална информация за престъплението няма да има.

„От сутринта разследващи полицаи са в село Нареченски бани. Не познавам убития, не съм го виждал друг път, знам само, че имал съдружие с хора, които държат под наем заведение тук”, каза за пловдивското радио „Фокус” кметът на селото Васил Куртев. По думите му полицаите са търсили тялото в реката, а не в язовир.

„Убийството не е станало днес, мисля, че не е и от снощи“, добави той. Кметът на селото има информация, за задържани по случая, но те не били местни хора, а приходящи от Смолянския край.

„Всичко е в начална фаза, полицията знае най-добре“, добави той.

По информация на 24chasa.bg намереното тяло е на столичен бизнесмен. Пловдивската полиция е задържала съдружниците на жертвата Севдалин и синът му Марин. Заедно с жертвата, който е бивш борец и е познат с прякора Гунето, те са били съсобственици на заведение, което изгоряло преди години. Тримата започнали да го ремонтират.

Предполага се, че заради финансови спорове са се скарали, а след това Севдалин и Марин са убили бизнесмена. Престъплението е било извършено преди няколко дни.

Полицията продължава работата по случая.

Подобни статии

Top