Убийството на жената в Пловдив станало след пиянски скандал между съпрузите

Съпругът сам повикал Бърза помощ, след като се събудил и видял мъртвата си жена

Окръжният съд остави в ареста 47-годишния Николай Наков, който уби преди в нощта срещу четвъртък 37-годишната си съпруга Мария. Както вече DCNEWS съобщи, убийството станало в нощта на 28 срещу 29 юли в дома на двойката на ул. „Герлово“ в кв. „Изгрев“.

Днес Наков беше доведен с белезници в съдебната зала. В съда се разбра, че двамата били женени от много години, но нямали деца. Наков работел в строителството, а жена му била безработна. Тя често си купувала алкохол, а вечер след работа той също си купувал пиене, преди да се прибере. Съседите често чували семейните скандали, ставащи под влиянието на алкохола.

Арестуваха 47-годишен, пребил до смърт съпругата си

Във фаталната вечер двамата отново седнали да пият. Скарали се и Николай започнал да налага жена си. Боят е бил зверски и  но двамата явно са пили и той я помлял. Първоначално побоят започнал в едната стая, а после продължил в спалнята. Когато жена му спряла да мърда, Николай си легнал и заспал. Впоследствие се събудил и видял, че тя е починала.

В съдебната зала стана ясно, че убиецът сам е позвънил на тел. 112, за да потърси помощ. Когато спешните медици дошли на място, установили смъртта на Мария.

По време на разследването са били разпитани множество свидетели. Според адвоката на Наков Васил Стефанов, Николай бил работещ човек и с чисто съдебно минало. Затова юристът настоя за по-лека мярка.

Самият Николай поиска в последните си думи да се прибере у дома или да му бъде наложена парична гаранция.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Наков е извършил убийството. Според съда при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност той да извърши и друго престъпление. За  това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 5 август 2021 г. от 10.00 часа. Най-вероятно обаче, Наков няма да обжалва.

Подобни статии

Top