Убийството в Нареченски бани – заради неуредени финанси (ВИДЕО)

Убийците на самбиста Венцислав Младенов остават в ареста

с постоянна мярка „задържане под стража“. Това постанови пловдивският окръжен съд преди минути.

Според съда налице са всички предпоставки, изисквани от закона, 47-годишният Севдалин Боюклиев и 26-годишният му син Марин да останат зад решетките – има достатъчно доказателства, че те са авторите на убийството, а също лоши характеристични данни, които пък доказват предположението, че те може да се укрият и да извършат друго престъпление.

Докараха убийците на Венцислав Младенов с белезници в съда (СНИМКИ)

Бащата и синът са осъждани,

макар и условно, стана ясно в съдебна зала. Освен това синът Марин не можа да каже актуалния си адрес, след като се оказа, че и двамата Боюклиеви не живеят на постоянния си адрес в Крумово.

Адвокатите на двамата обвиняеми признаха, че прокуратурата има основание да настоява за най-тежката постоянна мярка за неотклонение. Служебният защитник на Марин Боюклиев – Борислав Мазнев, дори поиска той да остане зад решетките, за да бъде защитен от роднините на убития Венцислав.

Убийството – заради неуредени финансови взаимоотношения

Според другия адвокат – Илиян Илчев, скандалът между Боюклиеви и жертвата е бил провокиран от неуредени финансови отношения. „Единият е наливал пари, а другият безразборно ги е харчел“, посочи Илчев пред журналисти извън съдебната зала. Той похвали прокуратурата и полицията, че са си свършили перфектно работата по установяване и доказване на престъплението, както и по събиране на доказателствата за убийството.  Адвокат Илчев добави, че по делото има направени самопризнания от страна на Марин за това, което е извършил той, но засега няма такива от страна на бащата.

В съдебната зала наблюдаващия прокурор Анна Викова обаче заяви, че косвени доказателства за ролята на Севдалин Боюклиев в убийството има и това се доказва не само от видеозаписа от охранителната камера в заведението, но и от показанията на двама от свидетелите, сред които шуреят на убития Венцислав – Валентин Опралов. Тя изтъкна също, че бащата и синът трябва да останат зад решетките, тъй като има показания на свидетелка, която дава много лоши характеристични данни за двамата. Прокурор Викова посочи също, че тепърва се очакват резултатите от назначените множество експертизи, предстоят още разпити на свидетели, включително и на самия Севдалин Боюклиев.

В последните си думи бащата и синът оставиха на съда да прецени каква мярка да им наложи.

Постановената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд, но адвокатите бяха категорични, че няма да го направят.

Припомняме, че бащата и синът са обвинени в умишлено убийство в съучастие на столичния бизнесмен Венцислав Младенов. Ако бъдат признати за виновни, те може да получат от 10 до 20 години затвор, поясни прокурор Анна Викова.

Подобни статии

Top