Учени разкриха какъв е външният вид на извънземните

Учени разкриха какъв е външният вид на извънземните

Как биха могли да изглеждат извънземните същества?

Изданието Gizmodo се обърна с този въпрос към учените астробиолози, занимаващи се с издирването на живи организми в космоса, пише Лента.ру.

Може да приличат на насекоми

Според Сет Шостак – астроном от Института SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), най-нереалните форми на другопланетния разумен живот са създадени от въображението на авторите на фантастични филми. По думите на астронома някъде във Вселената наистина може да съществуват организми, чийто интелект може да се сравни с човешкия, но извънземните със сигурност напомнят повече на насекоми, отколкото на хора.

Не е сигурно имат ли разум

Астрономът и физик Кейтлин Аренс от Университета в Арканзас предполага, че извънземните същества могат да бъдат намерени на планети, въртящи се около достатъчно големи звезди и намиращи се в „Зоната на Златовласка“ (зоната на обитаемост) — областта около звездата, където може да съществува вода в течен вид.

Все пак има вероятност живот да възникне и в светове, по-отдалечени от звездата-майка. Според Аренс, извънземните може да не се вписват в съвременните представи за живот. На Земята организмите са съставени основно от въглерод, а в другите светове те могат да бъдат от сяра или други елементи. Освен това могат да бъдат в най-различни форми и размери и да не притежават разум.

1 2

Подобни статии

Top