Ученик от ПМГТ „Цветан Лазаров“ ще представя България на състезание в Полша (СНИМКИ)

Младият механик се класира втори в националното състезание за най-добър млад автомонтьор

Ученикът от ПГМТ „Цветан Лазаров“ – гр. Пловдив Николай Симеонов Петаларев ще представя България и града под тепетата на международното състезание „Young Car Mechanic“, което ще се проведе от 24 до 26 май в Полша. Николай спечели днес престижното второ място на националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2019 и така си извоюва правото да замине за Полша, заедно с останалите ученици с най-високи индивидуални резултати в надпреварата на Панчарево.

Тримата млади механици, които ще представят страната ни на международното състезание  са момчето от Калояново, което учи в механотехникума, Ерен Гюнай Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра и Кристиян Георгиев Александров от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София. Общата награда за първите трима финалисти на международния формат e 25 000 евро, а всички участници ще посетят фабриката на „Elring“ – един от най-големите производители на автомобилни компоненти и музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия.

Оспорвана беше битката в надпреварата за най-добър млад механик. Тридневната надпревара и острата конкуренция определиха победителите. До този етап от надпреварата стигнаха 28 ученици от 7 отбора – победители в регионалните шампионати на професионалните технически гимназии.

Надпреварата завърши със старта за „Най-добър водач на МПС“ в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в София. Специален гост на състезанието бе осемкратният рали шампион Димитър Илиев, който помагаше със съвети и напътстваше младите шофьори как най-ефикасно да преминат фигурите на полигона.

1 2

Top