Ученик показа среден пръст на полицай, похвали се във мрежата (ВИДЕО)

Искал да се подиграе с полицията като институция

17-годишен ученик от Пловдив се похвали в социалните мрежи как показва среден пръст зад гърба на местно ченге. Това съобщи секретарят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината Петко Василев на пресконференция, на която беше отчетена шестмесечната работа на комисията.

Тийнейджърът бил много добър ученик, без всякакви простъпки до този момент. Освен това живеел в прекрасно семейство. В желанието си да дискредитира полицията като институция обаче, той се снимал, как прави неприличния жест зад гърба на полицай, който чакал на опашката пред него в магазин под тепетата. После качил снимката във Фейсбук, а там фотосът събрал множество лайкове.

За зла участ на момчето обаче, постът бил видян от детето на полицая, което пък се оплакало на баща си. Така мераклията за повече популярност, бил разкрит и предаден на общинската комисия за борба с противообществените прояви.

След като разгледали казуса, от комисията му наложили възпитателна мярка. Членовете на комисията не уточниха каква е тя. Оттам обаче  бяха категорични, че напоследък подобни случаи, при които деца се опитват да дискредитират свои връстници или близките им в социалните мрежи, са зачестили.

„Имахме случай, при който във Фейсбук е публикуван пост срещу дъщерята на военен“, поясни Петко Василев. В обясненията си злоумишленикът заявил, че се надявал да дискредитира бащата, а не момичето.

Телефонни терористи

1 2

Подобни статии

Top