Ученици борят наркотиците с инициатива „Заедно за едно ново начало“

Коледна инициатива на Общинския център по наркотични вещества

Общински съвет по наркотични вещества (ОСНВ) с Превантивно-информационен център (ПИЦ) – Пловдив, организират коледно мероприятие под надслов: „Заедно за едно ново начало“.

Инициативата е и във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите и приключване на годишната кампания „Имаш ли цел, ще намериш пътя!“.

Мероприятието ще се състои днес (12.12.2017) от 10:00 часа в базата на Общински детски комплекс (ОДК) – Пловдив.

Идеята на начинанието е да достигне до повече млади хора, както и да ги обедини в каузата на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив – Борбата с наркотичните вещества!

Участие в проявата ще вземат училищни директори, педагогически съветници, класни ръководители и ученици от пловдивските училища в прогимназиален и гимназиален курс. Също така и доброволци към ПИЦ – Пловдив, представители на младежки организации и доброволчески структури от града.

По време на мероприятието ще бъдат тествани познанията на участниците в областта на превенцията на Психоактивните вещества, под формата на викторина. При правилен отговор, ще има индивидуални стимулиращи награди.

Като приключване на годишната кампания, проведена от общинската структура, ще бъдат връчени награди на училищата с най-много доброволци към ОСНВ с ПИЦ – Пловдив. Също така наградени ще бъдат, проявилите системна активност в различните дейности и мероприятия, организирани от ОСНВ – Пловдив през 2017 г., както и тези, подали най-много заявки за посещения и изнасяне на лекции в техните училища.

 

 

Подобни статии

Top