Ученици и бобтейлът Мон казаха „Не на насилието над животни и хора“ (СНИМКИ)

Събитието се проведе в рамките на Месеца на животните и хората, които ги обичат

СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив беше домакин днес на открит урок на тема „Моят домашен любимец“, който се проведе в двора на училището. 60 ученици от 5. и 6. клас на учебното заведение взеха участие в дискусията.

Гост-лектор беше Офелия Велкова, директор на Общностен център – Пловдив. Специално участие в урока взе кучето-терапевт Мон, което дойде със своята стопанка Велислава Костадинова.

Директорът на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ Диана Картелова и екипът й бяха подготвили въпроси към учениците, които да провокират отговорно отношение към животните. Децата разказаха за това как са се сдобили със своите домашни любимци, как се грижат за тях и колко бързо животните стават „най-добър приятел и член на семейството“. Йорданка Цонева покани учениците в Общинския приют, а Офелия Велкова – в Общностния център, където учениците могат да се срещнат с „различни деца“. Именно там бобтейлът Мон от години помага на малчугани с увреждания.

Домакините и гостите на събитието призоваваха децата и техните родители да бъдат добри към животните, тъй като агресията към хората започва с агресия към домашния любимец.

Откритият урок е част от дейностите на Район „Централен“ – Община Пловдив в рамките на Месеца на животните и хората, които ги обичат. По този повод район „Централен“ – Община Пловдив обяви конкурс за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“ с краен срок за участие 25.09.2018г.

Подобни статии

Top