Ученици и студенти в неравностойно положение със стипендии в президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ - DC news

Ученици и студенти в неравностойно положение със стипендии в президентската инициатива „Подкрепи една мечта“

Те получиха еднократна стипендия от инициативата на държавния глава „Подкрепи една мечта“ за 2019 г.

Общо 30 ученици и студенти в неравностойно положение получиха стипендии в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“

Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади хора води до един по-добър свят, подчерта държавният глава на церемонията в Гербовата зала на „Дондуков“ 2

Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади хора води до един по-добър свят. Бъдете настойчиви, упорити и последователни, защото от вас ще се изискват много усилия. Не се отказвайте от препятствията по пътя, а ги използвайте за трамплин към следващи успехи. Това заяви президентът Румен Радев в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, където се срещна със студентите и учениците, които получиха еднократна стипендия от инициативата на държавния глава „Подкрепи една мечта“ за 2019 г.

Еднократна стипендия получиха 22 студенти и 8 ученици в 12 клас, които са завършили миналата учебна година с отличен успех.

Сумата от 51 636.29 лева, набрани чрез дарения по време на благотворителната кампания, беше разпределена сред студентите и отличните ученици, които подписаха днес договорите си за стипендии в президентската институция.

Студентите първи курс получиха стипендии в размер на 1892, 55 лева, а отличниците – стипендии от 1250 лева.

В приветствието си пред младежите държавният глава припомни, че на абитуриентския бал т.г. е пожелал да има поне дузина студенти, приети през 2019 година. „Благодаря ви, че надхвърлихте значително тази бройка – 22-ма сте. Поздравявам ви за вашата смелост и амбиции да продължите вашето образование във висше училище“, каза президентът.

„Не забравяйте хората, които ви помагат да се развивате и да намирате своята перспектива в живота“, призова още Румен Радев и благодари на щедрите дарители, които са повярвали в младите хора и са им дали шанс и нови възможности в живота.

Администрацията на Президента предоставя еднократна финансова помощ на младежите в неравностойно положение от инициативата „Подкрепи една мечта“, които през академичната 2019/2020 г. са приети за студенти в първи курс.

Финансова подкрепа получават и учениците от 12 клас, които са настанени в социални услуги, и които са завършили с отличен успех учебната 2018/2019 г.

Румен Радев припомни, че през 2018 г. за първи път по инициативата бяха въведени стипендии за ученици с отличен успех, което се е превърнало в сериозен стимул.

На церемонията присъстваха съпругата на държавния глава Десислава Радева, преподаватели и възпитатели на младежите в неравностойно положение и представители на партньорски институции по инициативата.

Подобни статии

Top