Ученици избират какво да учат и как да напишат CV в онлайн Ден на професиите тази събота - DC news

Ученици избират какво да учат и как да напишат CV в онлайн Ден на професиите тази събота

Участие ще вземат лектори в повече от 15 сфери

Тази и следващата събота  – 12 и 19 март, ще се проведе онлайн събитието за кариерно развитие “Ден на професиите: споделяме опит”. То представлява платформа, която помага на бъдещи и настоящи студенти да намерят своя професионален път.

Кампанията дава своето начало от Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол през 2016г., като за втора година ще се проведе онлайн и в организацията ще се включат и други Ротаракт клубове от цялата страна.

Участие ще вземат лектори в повече от 15 сфери, сред които право, журналистика, архитектура, мениджмънт, филология, музика и други. Специалистите ще разкажат за всяка една кариера, която би била интересна на младежите – в какво се състои професията, къде може да се изучава и какво е възможното кариерно развитие след завършване.

„Считаме, че подобно събитие е изключително полезно за младежите, тъй като могат да придобият ценни познания от вече реализирани специалисти и да зададат своите въпроси към тях. Като допълнение сме подготвили и HR работилница, в която гимназистите ще научат как да напишат своето CV и как да се представят в интервю за работа“, коментират организаторите на събитието.

Събитието е напълно безплатно и ще се проведе в  Google Meet. Всеки, който желае да се включи в събитието трябва да направи своята регистрация на посочения линк: https://bit.ly/3vzs43N

Подобни статии

Top