Ученици направиха дарение за COVID-отделението в Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Ученици направиха дарение за COVID-отделението в Асеновград (СНИМКИ)

Те организирали базар с ръчно изработени изделия

Ученици от СУ “Свети Княз Борис I” в Асеновград направиха дарение за болницата в града. Децата са организирали училищен базар със саморъчно изработени изделия. Днес, в деня, в който се отбелязва празника на Свети Иван Рилски – покровител на медиците – учениците са решили част от събраните средства дарят за нуждите на COVID-отделението в МБАЛ – Асеновград, а останалото – на момиче, страдащо от тежко заболяване.

„Младите хора наистина мислят в тази посока. Хуманността във Ваше лице, надявам се в следващите години да се види и в цялото общество. Нека намери отклик във всички наши съграждани. Благодаря Ви от сърце!“, каза пред учениците управителят на болничното заведение доктор Иван Червенков, на когото бе връчено дарението.

„Много се радваме, че тази година от базара събрахме такава сума пари. Решихме да я разделим, за да помогнем за две различни каузи. Защото има едно момиченце от Стара Загора, което е болно от Детска церебрална парализа и има нужда от средства“, казаха на свой ред инициаторите на благородната инициатива

Подобни статии

Top