Ученици от Асеновград бяха оставени на релсите заради повредена мотриса - DC news

Ученици от Асеновград бяха оставени на релсите заради повредена мотриса

От БДЖ обясниха, че причината била повреда в електрическата система на мотрисата

Десетки ученици престояха на жп линията край Пловдив, а други си тръгнаха пеша, рискувайки живота си, след като електрическата мотриса се повреди. Инцидентът е станал днес в 14,30 часа, съобщи 24plovdiv.bg. Тогава тренът потеглил от Пловдив към Асеновград и бил препълнен с ученици. Още на излизане от областния град той се повредил е спрял. Пътниците нямали друг избор, освен да слязат.

Родители на учениците, пътували във въпросния трен, остро реагират как е възможно децата да бъдат оставени на самата линия. Те чакали близо полови час на релсите, но като разбрали, че няма да има алтернативен превоз, си тръгнали пеша. Други се върнали на гарата да чакат следващия, а трети се обадили на родителите си да идат да ги приберат с колите си.

„Причината за инцидента е повреда в електрическата система на мотрисата“, обясниха от пресцентъра на БДЖ. По тази причина влакът бил отменен, а пътниците пренасочени към следващия, който по разписание е в 16,30 часа.

Влакът от Асеновград за Пловдив в 15,08 часа също е бил отменен. От „Пътнически превози“ обясниха, че не са имали възможност за толкова кратко време да организират алтернативен превоз на децата.

Само преди ден в групата „За по-добър живот в Асеновград“ беше публикувана снимка с препълнен от ученици влак по същата линия.

Снимки: Фейсбук/“За по-добър живот в Асеновград“/Иван Чобанов
Top