Ученици от асеновградска гимназия призоваха в специално ВИДЕО: „Останете си вкъщи!“

Средношколците се обърнаха с молба към съгражданите и сънародниците си: „Бъдете отговорни и разумни!“

Ученици от Асеновград отправиха послание към кмета на града д-р Христо Грудев и към асеновградчани. Средношколците са от ПГ „Цар Иван Асен II“.

Иван Милчев е председател на ученическия съвет към гимназията. Той и неговите съученици се обърнаха към асеновградчани и българите като цяло с призива: „Останете си вкъщи“.

„Да, на всички ни е трудно да привикнем към условията на създалата се безпрецедентна за последното столетие ситуация, но единственото, което се изисква от нас, за да запазим целостта си като народ е, да се придържаме към тези три думи“, казва тийнейджърът.

„Обръщаме се към вас, с молба: Да бъдете отговорни и разумни. Запазете здравето на вас и вашите близки“, подкрепя го негова съученичка. Друго момче от гимназията напомня, че хиляди са загубили работата си заради кризата с коронавируса.

„Медиците жертват живота си, нека това не бъде напразно. Сега повече от всякога се изискват обединени усилия да се справим с това изпитание. Заедно! Затова, останете си вкъщи“, призовават младежите и в края на видеоклипа благодарят на всички, които са били отговорни по време на Великденските празници.

Вижте какво казаха Иван Милчев и съучениците му във видеото, публикувано на официалната фейсбук страница на община Асеновград:

Подобни статии

Един коментар

  1. Елена написа:

    Според Иван Милчев на територията на общината няма регистриран случай. Знае ли г-н Милчев колко са тестваните на територията на общината, благодаря?

Top