Ученици от Българското училище "Райна Княгиня" в Дъблин пристигнаха в Пловдив, за да видят Античния театър на живо - Страница 2 от 2 - DC news

Ученици от Българското училище „Райна Княгиня“ в Дъблин пристигнаха в Пловдив, за да видят Античния театър на живо

Девизът на Българското училище „Райна Княгиня“ в Дъблин и Туламор Българска асоциация за образование „Райна Княгиня“ е „България е навсякъде, където сме ние и децата ни, наследниците на един велик народ!“.

Училището с асоциацията предлага обучение по български език и литература, история на България и география на България, подготовка за Leaving Certificate.

Целта на екипа е да създаде една вдъхновяваща среда, в която децата да учат заедно, да споделят и да общуват на български език. Освен всичко друго, те посещават и Арт занималня, танцуват и се забавляват.

Българската асоциация за образование „Райна Княгиня“ е основана от учители – съвременни будители, които са посветени на мисията да съхранят българския дух и традиции в Ирландия. Всеки един от основателите е и учител с дългогодишен опит в преподаването на български език на малки и големи.

Преподавателката Зорница Гоган, която придружаваше днес децата, е родена в Асеновград, завършила е Английска филология, магистърска степен, специалност Английски език и методика и Начална училищна педагогика в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Работила е 11 години в България като начален учител, учител по английски език в начален курс и учител по английски език в среден и горен курс. От 2010 година работи за образованието и обучението на българските деца в Дъблин. От 2015 г. работи в ирландската образователна система. Обучава и подготвя ученици, които са заявили желание да положат изпит по български език като част от Leaving Certificate.

През 2018 година е удостоена с почетното отличие на Министерството на образованието и науката Неофит Рилски за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

 

1 2

Подобни статии

Top