Ученици от ПГО Ана Май получиха урок по феърплей при играта с фризби (СНИМКИ) - DC news

Ученици от ПГО Ана Май получиха урок по феърплей при играта с фризби (СНИМКИ)

Урокът бе организиран от фондация „Кураж“ и изнесен от треньор от Хърватската федерация по фризби

Ученици от ПГО „Ана Май“ участваха в демонстрационен урок по фризби, който се проведе на спортната площадка в двора на гимназията. Урокът бе организиран от фондация „Кураж“ и изнесен от треньор от Хърватската федерация по фризби, който успя да предаде фелософията на феърплей пред множеството момичета и момчета от пловдивското училище.

След часовете гимназистите се забавляваха с летящия диск, а урокът по фризби бе част от прокета  EquFisc. Проектът е подкрепен от програмата ERASMUS-SPORT-2021-SSCP на Европейския съюз, основна организация по него е Хърватската федерация по фризби в Загреб.

Проектът цели да насърчи равенството между половете в спорта и участието на жените от селските и провинциални райони в масовия спорт. Майките и дъщерите не спортуват толкова активно, колкото момчетата в тези райони. В резултат на това въпросът за неравенството между половете излиза на преден план.

Идеята е да се проучат и разберат по-добре социалните и културни бариери, които пречат на участието на жените от провинцията в спорта. Авторите на проекта считат, че могат да разрушат представата сред хората, че жените не могат да спортуват, като ги насърчим да практикуват масов спорт като игра с фризби.

Подобни статии

Top