Ученици от ПГО „Ана Май“ с призови места на престижен национален конкурс (ВИДЕО)

Възпитаниците на училището участваха в конкурса „Най-добър млад фризьор и гримьор“

Приключи оценяването и класирането на отборите, които взеха участие в националния конкурс „Най-добър млад фризьор и гримьор“. В конкурса участваха таланти от ПГО „Ана Май“ в Пловдив.

Вечерният грим на абитуриентката от гимназията Гюлерджан Демир спечели първо място на конкурса. Състезанието по традиция се организира от МОНза гимназисти от професионално направление „Фризьорски и козметични услуги“. Идеята е те да демонстрират своите умения по усвояваните професии, както и да приложат творчество при поставено практическо задание.

Гюлерджан Демир спечели първото мясот в категорията „Вечерен грим“. За един час тя показа майсторството си, вдъхновено от модните колекции на сезон „Пролет-лято“ 2021.

Общо три награди спечели гимназия „Ана Май“. На второ място в категория „Вечерна дамска прическа, тип кок, с елемент вълна“ се класира Радослава Рангелова. Тя се надява след като се дипломира да продължи да работи като фризьор.

Също втори но в категория „Салонно подстригване“ се нареди Сюлейман Сюлейманов. Момчето работи заедно с баща си в салон в центъра на Пловдив и възнамерява да продължи семейния бизнес.

Вижте красотата на конкурса във видеото!

Учениците от гимназията се представиха чудесно и в националното състезание „Млади таланти в модата“, като темата тази година бе „Сезони“, а ръководител на отбора инж. Ангелина Гюрова.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top