Ученици от Раковски обменяха знания в Полша

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски бяха на училищен обмен в Полша

Децата от Раковски  намериха много нови приятели и едновременно с това развиха своите езикови и дигитални умения.

В културното опознаване на страната беше включено посещение на „Хидрополис“ в град Вроцлав, замъка в Антонин, където е свирил прочутия композитор Шопен и посещение на прекрасен парк и дворец в Голучов.

Училищният обмен е по проект „E-Learning Interactive Open   School “ по програма „Еразъм +“ КД2: Сътрудничество за иновации. Координатор на проекта е Университета в град Патра, а партньори са училища от България, Румъния, Италия, Полша, Турция.

По време на този обмен беше официално приета образователната платформа E-Learning Interactive Open School, в която учителите публикуват електронни уроци и идеи за преподаване, които да бъдат в помощ на други учители от цяла Европа. В тази платформа учениците споделят своите истории за умения, които са придобили в училище и им помагат да се развиват.

„Горди сме, че предоставяме на нашите ученици възможност да открият европейските измерения на образованието и да повишат своето самочувствие като граждани на света.“, заявиха учителите на децата посетили Полша.

Подобни статии

Top