Ученици подреждат изложба в пловдивската прокуратура

В деня на отворените врати в прокуратурата, младите художници ще покажат свои творби

Ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив ще подредят изложба под надслов „Законът, справедливостта, доброто и красивото“ в сградата на Прокуратурата в гр. Пловдив. Платната на младите таланти ще бъдат показани на 16 април 2019 г. в Деня на отворените врати в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Пловдив, като тази години инициативите са посветени на 140 години от приемането на Търновската конституция – първият български основен закон.

Изложбата се провежда след сключено споразумение за сътрудничество, на 6 март 2019 г., между Апелативна прокуратура-Пловдив и НХГ „Цанко Лавренов“, подписано от Иван Даскалов, апелативен прокурор и Светлозар Чавдаров, директор на училището. Целта е да се повиши информираността на учениците за правото, да се запознаят с работата на прокурорите и историята на българската конституция.

Бъдещите художници вече имаха среща с апелативния прокурор Иван Даскалов, като пред деветокласниците открит урок по образователната програмата „Заедно в Час по етика и право“ изнесе Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. В Деня на отворените врати ще бъдат обявени и победителите в конкурса за ученическо есе „Законът, справедливостта, доброто“ и „Конституцията – моите права, които ценя и знам“.  По темата пишат ученици от ЕГ „Иван Вазов“ и ХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Пловдив.

Подобни статии

Top