Ученици в надпревара за оказване на първа помощ

Състезание на ученически екип по Първа помощ

От 9:00 до 14:00 ч. в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив на ул. „Стойчо Мушанов“ № 48 предстои провеждане на Областно състезание на ученическите екипи по Първа долекарска помощ в Пловдив. На състезанието ще участват 6 отбора от 5 училища от гр. Пловдив.

По традиция през година Български Младежки Червен кръст провежда Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ.

Националното състезание е последната фаза на серия обучения на ученици във всички училища на територията на страната, изявили желание за създаването на такива екипи и финализира 3-те етапа от провеждането на обучения по Първа долекарска помощ, а именно общинско, областно и национално състезание.

Ученическите екипи се състоят от 4 деца на възраст от 12 до 14 години.

На състезанието ще участват 6 отбора от 5 училища от гр. Пловдив – ОУ „Яне Сандански“, ЧСУ „Дружба“, ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Д-р Петър Берон“.

Участниците ще преминат през 10 ситуации, тестващи уменията им за оказване на първа долекарска помощ и работа в екип.

Отборите бяха подготвяни от началото на 2019 г.  от младежи – доброволци на Български младежки Червен кръст – Пловдив с подкрепата на училищните ръководства.

Първенецът сред всички отбори на областното състезание ще бъде подготвен за участие в Националното състезание на ученическите екипи по първа помощ, което ще се проведе в началото на месец юни /от 07 до 09 юни 2019 г./ в Националния учебно-логистичен център на БЧК – с. Лозен, София.

 

Подобни статии

Top