Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско минават онлайн, отново полиция пред хипермаркетите

Най-много са приетите в болница за денонощието от общините Карлово и Сопот

Учениците от 5 до 12 клас в Пловдив и областта отново минават онлайн. Мярката ще важи от понеделник, за да могат децата да довършат седмицата си в училище. От днес обаче затварят изцяло още две училища – Хуманитарната гимназия и СУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив, стана ясно днес след заседанието на Областния кризисен щаб.

„Тези мерки са добър вариант учителите да останат по домовете си, за да си сложат и втора игла на ваксината“, коментира шефката на РУО-Пловдив Иванка Киркова. Тя добави, че ситуацията ще се следи през следващите две седмици и от просветното управление под тепетата ще преценят дали в дните преди пролетната ваканиця може да бъдат върнати в клас учениците от 7, 9 и 12 клас, на които предстоят изпити тази година.

От днес отново се въвеждат рестрикции за броя на посетителите в търговските центрове, големите търговски вериги и моловете. В моловете и големите търговски центрове са забранени посещенията на непълнолетни и малолетни без придружител. Децата няма да може да посещават и заведенията, ако не са придружени от възрастни.

До час ще има полицаи пред входовете на моловете, а до довечера ще има полицейски екипи и пред големите хипермаркети, посочи директорът на ОДМВР-пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Ще се следят стриктно и всички заведения – дали спазват работното си време, както и за нерегламентирани партита. Проверки се правели непрекъснато, има и наказани с административни санкции, дори само за 5 минути удължаване на работното време след 23.00 ч.

От ОКЩ делегират на кметовете на 18-те общини задължението да контролират какви масови мероприятия да бъдат допуснати и при каква организация и ред да се провеждат.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Тони написа:

    След като ВИРУСИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, защо въвеждат ограничителни мерки? На този въпрос малко хора могат да отговорят правилно. Истината е, че СВЕТОВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ УМРЯ още през 2008 г. и сега Световната банкерска мафия, предизвикала умишлено световната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ, мъчеща се да го реанимира, ползва „пандемията“ да ликвидира останалия свят като КОНКУРЕНТ, без да плаща външния си дълг от 24 ТРИЛИОНА ДОЛАРА. Тъй като всички правителства по света с изключение на 3-4 са МАРИОНЕТНИ на тая мафия, изпълняват нейните заповеди за икономически геноцид над народето. Така че тоя сайт прави РЕКЛАМА на марионетните НАЛУДНОСТИ, наречени вируси, пандемии, зарази, ограничения и пр.
    https://www.new-civilization.com/bg/virusnata-teoriq-e-falshifikat

Top