Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивско минават онлайн, отново полиция пред хипермаркетите

Увеличават още броя на леглата в болниците

От понеделник сериозно нараства броят на леглата в болниците и те стават общо над 1250, като 103 ще бъдат в интензивните отделения и структури. Във всички 20 болници в областта тече подготовка за това, стана ясно още на пресконференцията след заседанието на кризисния щаб.

„Пловдив е в по-изгодна ситуация в момента от останалите големи градове в България, но заболелите са около 300 на ден и се налага да се вземат тези мерки. Те не са драстични, но ще имат резултат“, категорична бе шефката на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. По думите й по-добрата ситуация се дължи на ваксинацията.

Д-р Манчева допълни обаче, че в общините Карлово и Сопот ситуацията е много тежка и има много заболели. „По-голямата част от хоспитализациите през последното денонощие са на пациенти от Карловско и областта“, посочи тя и показа диаграми за илюстрация.

„Започва ваксинация с мобилен екип в селата около Карлово, надявам се да има резултат“, добави д-р Танчева. Тя беше категорична, че ако болните на ден достигнат до 500 души, ще се премине към локдаун, както през декември.

Рестрикциите са възможно най-меките, от нас зависи да удържим положението, апелираха от Областния кризисен щаб.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Тони написа:

    След като ВИРУСИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, защо въвеждат ограничителни мерки? На този въпрос малко хора могат да отговорят правилно. Истината е, че СВЕТОВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ УМРЯ още през 2008 г. и сега Световната банкерска мафия, предизвикала умишлено световната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ, мъчеща се да го реанимира, ползва „пандемията“ да ликвидира останалия свят като КОНКУРЕНТ, без да плаща външния си дълг от 24 ТРИЛИОНА ДОЛАРА. Тъй като всички правителства по света с изключение на 3-4 са МАРИОНЕТНИ на тая мафия, изпълняват нейните заповеди за икономически геноцид над народето. Така че тоя сайт прави РЕКЛАМА на марионетните НАЛУДНОСТИ, наречени вируси, пандемии, зарази, ограничения и пр.
    https://www.new-civilization.com/bg/virusnata-teoriq-e-falshifikat

Top